Θεωρία ελέγχου με εφαρμογές στην ασφαλιστική τιμολόγηση : - Μπούτος, Αθανάσιος (2010)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στα συστήματα κλειστού βρόγχου, και την απεικόνησή τους με τη βοήθεια των λειτουργικών διαγραμμάτων, στην έννοια της κατάστασης καθώς και στις εξισώσεις κατάστασης και στις συναρτήσεις μεταφοράς. Τελικό συμπέρασμα είναι ότι η θεωρία ελέγχου δεν έχει μόνο εφαρμογές στη Φυσική αλλά και στον Χρηματοοικονομικό και Ασφαλιστικό τομέα.