Μελέτη για την ανάπτυξη της βιομηχανίας ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα : - Μπομποτάς, Αθανάσιος (2007)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η συγκέντρωση και η αναλυση των παραμέτρων που ευνοούν την δημιουργία βιομηχανίας ανάπτυξης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, την ίδρυση και την λειτουργία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, τη διαδικασία ανάπτυξης, προώθησης και διανομής ενός νέου τίτλου και δευτερευόντως η παρουσίαση των συσχετίσεων των παραπάνω. Επιπλέον η εργασία στοχεύει στην μελέτη των περιπτώσεων στις οποίες η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει καταφέρει να αναπτυχθεί, όπως είναι η περίπτωση των Η.Π.Α., της Τσεχίας, που αποτελεί περίπτωση μικρής χώρας με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη βιομηχανία, και σύγκριση αυτών με την υπάρχουσα βιομηχανία της Ελλάδας. Σκοπός των παραπάνω είναι η διεξαγωγή μελέτης σχετικής με το κατά πόσο είναι εφικτό να ιδρυθούν βιώσιμες εταιρίες ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Ελλάδα, μέσω των οποίων θα καθιερωθεί και θα αναπτυχθεί η συγκεκριμένη βιομηχανία, με τελικό στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων και την κατάθεση προτάσεων σχετικα με τις συνθήκες που πρέπει να αλλάξουν και τις προυποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να στεφθεί ως επιτυχημένη μια τέτοια προσπάθεια στην χώρα μας.