The road to Guantanamo - Winterbottom, Michael; Whitecross, Mat; Ahmed, Riz, 1982-; Harun, Farhad; Siddiqui, Waqar; Usman, Afran (Tipton Films Limited ; Audio Visual [Εταιρεία διανομής], 2007)
Τρεις νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι ταξιδεύουν στο Πακιστάν για έναν γάμο. Περνώντας τα Αφγανικά σύνορα, όμως, συλλαμβάνονται από τους Αμερικανούς και δύο από αυτούς μεταφέρονται στην αμερικανική στρατιωτική φυλακή Γκουαντάναμο, στην Κούβα, χωρίς επίσημες κατηγορίες και χωρίς δίκη. Μετά από δύο χρόνια φρικτής παραμονής στις φυλακές, αφήνονται ελύθεροι και επιστρέφουν στη Μ. Βρετανία, χωρίς και πάλι να τους δοθεί κάποια επίσημη εξήγηση για τη φρικτή τους δοκιμασία.