Θεωρία Galois : - Τσιτσινάκη, Σταματίνα (2005)
Μελέτη των πολυωνύμων και των επεκτάσεων σωμάτων. Με βάση αυτή την θεωρία αποδεικνύεται ότι ο κύκλος δεν μπορεί να τετραγωνιστεί,η γωνιά δεν μπορεί να τριχοτομηθεί και ο κύβος δεν μπορεί να διπλασιαστεί χρησιμοποιώντας κανόνα και διαβήτη. Επίσης ορίζεται η ομάδα galois και δίνονται κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να ισχύει η αντιστοιχία galois. Τέλος ορίζεται η κανονικότητα και η διαχωρισιμότητα.