Sommarnattens leende - Bergman, Ingmar, 1918-2007; Bergman, Ingmar, 1918-2007; Dahlbeck, Eva, 1920-2008; Björnstrand, Gunnar, 1909-1986; Jacobsson, Ulla, 1929-1982; Andersson, Harriet; Kulle, Jarl, 1927-1997 (Bergman collection, 1995)
Στη Σουηδία του 1901, η ηθοποιός Ντεζιρέ δέχεται την επίσκεψη του δικηγόρου Φρέντρικ Έγκερμαν, παλιού εραστή της, ο οποίος παντρεύτηκε πρόσφατα τη νεαρή Άνε, σχεδόν συνομήλικη με το γιο του Χένρικ. Η ξαφνική άφιξη του κόμη Μάλκομ, του νυν εραστή της Ντεζιρέ, μετατρέπει την ερωτική τους επανασύνδεση σε γελοίο κωμειδύλλιο. Θέλοντας να ξανακερδίσει τον Φρέντρικ, η ηθοποιός διοργανώνει ένα διήμερο στην εξοχή, όπου προσκαλούνται ο Μάλκομ με τη σύζυγό του, ο Φρέντρικ, η Άνε, ο Χένρικ και η υπηρέτρια Πέτρα. Ένα αφροδισιακό δείπνο χρησιμεύει ως εισαγωγή σε μια τρελή νύχτα όπου τα ζευγάρια χωρίζουν και επανασυνδέονται σύμφωνα με τις ιδιοτροπίες του έρωτα και της τύχης.