American beauty - Mendes, Sam; Spacey, Kevin; Bening, Annette (DreamWorks, 2007)
Η ζωή του σαραντάρη Λέστερ Μπέρναμ και της φιλόδοξης συζύγου του Καρολίν. Ο γάμος και οι ζωές τους αρχίζουν σιγά-σιγά να ξεφτίζουν. Η γυναίκα του Λέστερ τον μισεί, η κόρη του τον βλέπει με περιφρόνηση και το αφεντικό του τον έχει βάλει στο μάτι. Ο Λέστερ αποφασίζει να κάνει κάποιες αλλαγές στη ζωή του: όσο πιο ελεύθερος γίνεται, τόσο πιο ευτυχισμένος νιώθει. Ο Λέστερ όμως πρόκειται σύντομα να μάθει πως η μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία απιτεί και το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα.