Cold mountain - Minghella, Anthony; Minghella, Anthony; Law, Jude, 1972-; Kidman, Nicole, 1967-; Zellweger, Renée, 1969- (Buena Vista Home Entertainment, 2003)
Με την έναρξη του Εμφυλίου Πολέμου, οι άνδρες του Cold Mountain της Βόρειας Καρολίνα, ετοιμάζονται να φύγουν για τον πόλεμο. Η Άντα ορκίζεται να περιμένει τον Ίνμαν να γυρίσει από το μέτωπο, αλλά καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται και τα γράμματά της παραμένουν αναπάντητα, οι δυνάμεις της την εγκαταλείπουν. Πρέπει να βρει τον τρόπο αλλά και τη θέληση να συνεχίσει να ζει. Με το τέλος του πολέμου, οι ελπίδες ξαναγεννιούνται, οι καρδίες ξανανθίζουν και η ανθρώπινη δύναμη δοκιμάζεται.