Hable con ella - Almodóvar, Pedro; Camara, Javier; Watling, Leonor; Grandinetti, Dario; Flores, Rosario, 1963-; Chaplin, Geraldine, 1944- (Odeon, 2002)
Η κουρτίνα με τα σομόν τριαντάφυλλα ανοίγει αργά αργά, αποκαλύπτοντας το πολυθέαμα Cafe Muller, μια παράσταση της Πίνα Μπάους. Ανάμεσα στους θεατές δυο άγνωστοι μεταξύ τους άνδρες κάθονται μαζί, ο Μπενίνιο, ένας νεαρός νοσοκόμος, και ο Μάρκο, ένας μεσήλικας συγγραφέας. Στη σκηνή δύο γυναίκες κινούνται νωχελικά υπό τους ήχους της μουσικής του Πέρσελ. Ο Μάρκο κλαίει. Ο Μπενίνιο τον παρατηρεί διακριτικά, θέλει να του μιλήσει, θέλει να του πει πόσο συγκινημένος είναι και ο ίδιος από το θέαμα. Δεν τολμά όμως. Αρκετούς μήνες αργότερα οι δύο άνδρες ξανασυναντιούνται σε μια κλινική. Ο Μπενίνιο περιθάλπει μια νεαρή χορεύτρια, την Αλίσια. Ο Μάρκο συμπαραστέκεται στην κοπέλα του Λύδια, που τραυματίστηκε σε μια ταυρομαχία και έχει πέσει σε κώμα. Η γνωριμία τους θα γίνει άμεσα χωρίς ενδοιασμούς, και μια στενή φιλία θα εκκολαφθεί μέσα στο μελαγχολικό περιβάλλον της κλινικής, τινάζοντας τις ζωές των τεσσάρων χαρακτήρων προς ένα αναπάντεχα συγκλίνον πεπρωμένο.