Dom za vesanje - Kusturica, Emir; Kusturica, Emir; Dujmovic, Davor, 1969-1999; Todorovic, Bora, 1929-2014; Adzovic, Ljubica, -2006; Hasimovic, Husnija (ArtFree, 2005)
Ο Πέρχαν είναι ένας πάμπτωχος νεαρός που ζει σε έναν τσιγγάνικο οικισμό με την ανάπηρη αδερφή του, το θείο του και τη γιαγιά του. Αγαπά την Άζρα, την οποία έχει επανειλημμένα ζητήσει σε γάμο, αλλά η μητέρα της απορρίπτει τις προτάσεις του επειδή δεν έχει περιουσία. Όταν η γιαγιά του σώζει τη ζωή του γιού του Αχμέντ, ενός παράνομου, εκείνος προτείνει σε αντάλλαγμα να πάει την άρρωστη αδερφή του Πέρχαν σε νοσοκομείο στη Λιουμπλιάνα και να πληρώσει όλα της τα έξοδα. Ο Πέρχαν αποφασίζει να συνοδεύσει την αδερφή του σε αυτό το ταξίδι, όμως ο περιθωριακός τρόπος ζωής της "οικογένειας" του Άχμέντ τον γοητεύει και τον παρασύρει σε μια ζωή που δεν είχε ποτέ φανταστεί.