The English patient - Minghella, Anthony; Fiennes, Ralph; Binoche, Juliette, 1964-; Dafoe, Willem; Scott-Thomas, Kristin, 1960- (Miramax Film, 1996)
Ένας πιλότος με βαριά εγκαύματα σώζεται από το συντετριμμένο αεροσκάφος του στην έρημο Σαχάρα και μια στρατιωτική νοσοκόμα αναλαμβάνει να τον περιθάλψει, δίνοντάς του το όνομα "Άγγλος ασθενής". Καθώς αρχίζει να συνέρχεται και να θυμάται πράγματα από το παρελθόν, μια παθιασμένη σχέση που είχε με μία παντρεμένη μοιραία γυναίκα αρχίζει σιγά σιγά να αποκαλύπτεται.