Master and commander - Weir, Peter, 1944-; Weir, Peter, 1944-; Crowe, Russell, 1964- (Twentieth Century Fox, 2004)
Τοποθετημένο χρονικά στους Ναπολεόντειους Πολέμους, ο Κρόου είναι ο Καπετάνιος Όμπρεϊ, φημισμένος πολεμιστής καπετάνιος στο Βρετανικό Ναυτικό και ο Πολ Μπέτανι είναι ο γιατρός του πλοίου. Όταν το πλοίο τους ξαφνικά γίνεται στόχος επίθεσης από έναν απειλητικό εχθρό, ο Όμπρεϊ παίρνει στα χέρια του μια δύσκολη αποστολή που μπορεί να ανυψώσει τη φήμη του - ή να καταστρέψει τελείως τον ίδιο και το πλήρωμά του.