Διαχείριση κινητικότητας στα ασύρματα δίκτυα 3ης γενιάς : - Πανουτσακόπουλος, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Με βάση την αρχιτεκτονική των κυψελωτών δικτύων τρίτης γενιάς, προτείνουμε μια αρχιτεκτονική κατανεμημένων βάσεων δεδομένων δύο επιπέδων. Μέσω αυτής της αρχιτεκτονικής, προτείνουμε την στρατηγική της ομαδοποιημένης εγγραφής, περιγράφουμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της και υπολογίζουμε το μαθηματικό τύπο για το συνολικό κόστος ενημέρωσης θέσης. Έπειτα θέτουμε τις παραμέτρους κίνησης των χρηστών του δικτύου και προχωρούμε στην προσομοίωση του σεναρίου μας. Τέλος από την προσομοίωση αυτή, προκύπτουν κάποια αποτελέσματα τα οποία και αξιολογούμε.