Αξιολόγηση υπηρεσίας ψηφιακού περιεχομένου και ηλεκτρονικής μάθησης μέσω δημιουργίας μοντέλων παραγωγής και ροής αξίας : - Μπίστης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2007)
Η παρούσα εργασία έχει ως σκοπό: -την εκτενή βιβλιογραφική επισκόπηση στο πεδίο των μεθόδων αξιολόγησης πληροφοριακών συστημάτων εν γένει και πιο συγκεκριμένα των συστημάτων που υποστηρίζουν ηλεκτρονική μάθηση, και ο εντοπισμός των πλεονεκτημάτων και αδυναμιών των υπαρχουσών μεθοδολογιών. -την ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή μιας μεθοδολογίας αξιολόγησης ηλεκτρονικής μάθησης η οποία βασίζεται στην εκτίμηση μοντέλων παραγωγής και ροής αξίας, με τη χρήση στατιστικών μεθόδων.