V for vendetta - McTeigue, James; Portman, Natalie, 1981-; Weaving, Hugo, 1960- (Warner Bros., 2006)
Σε μία Αγγλία του μέλλοντος, η οποία κυβερνάται από νεοναζιστικό καθεστώς, η Ίβι, μια ασήμαντη υπάλληλος, μυείται στις ιδέες της αντίστασης από τον V, το μασκοφόρο επαναστάτη που έχει ως πρότυπό του τον Γκάι Φοκς, ένα συνωμότη του 17ου αιώνα, ο οποίος αποπειράθηκε να ανατινάξει το αγγλικό κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου του 1605.