Le fabuleux destin d'Amelie Poulain - Jeunet, Jean-Pierre, 1955-; Jeunet, Jean-Pierre, 1955-; Tautou, Audrey, 1978-; Kassovitz, Mathieu, 1967- (iLove Cinema, 2001)
Η Αμελί ζει στο Παρίσι, μόνη, σ'έναν ολότελα δικό της κόσμο. Η αγαπημένη της ασχολία είναι να καταπιάνεται με τα μικρά "θαύματα" της καθημερινότητας και να αλλάζει τη ζωή εκείνων που χρειάζονται... λίγη αγάπη παραπάνω. Όσο για την ίδια, μετά την... "κεραυνοβόλα" εμφάνιση του Νίνο, δεν έχει παρά να ανακαλύψει και τον αληθινό έρωτα!