Μετρήσεις επιδόσεων συστημάτων και δικτύων για περιβάλλον Grid -υλοποίηση ενός περιβάλλοντος Grid : - Κουβάκης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μαθηματικών, 2007)
Το grid είναι μία ιδέα ενός ενιαίου υπερυπολογιστή, ο οποίος προσφέρει απεριόριστους αποθηκευτικούς χώρους, μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αισθητήρια όργανα κτλ, τα οποία βρίσκονται σε όλο το κόσμο. Η ιδέα αυτή ξεκίνηση στις αρχές του '90 και το grid ακόμα ανααπτύσεται. Στην εργασία αυτή θα προβληθεί μία υλοποίηση ενός συστήματος για την ενσωμάτωση στο grid, όπως επίσης και μετρήσεις επιδόσεων που έγιναν σε όλο το grid. Τα αποτελέσματα από αυτές τις μετρήσεις, μας δίνουν πληροφορίες για την καλύτερη αξιοποίηση αυτού, διαλέγοντας τους καλύτερους πόρους που χρειάζεται μία διεργασία.