Ζητήματα ασφαλείας στις κυβερνο-κοινότητες και στα διαδικτυακά παίγνια ρόλων : - Βασιλαδιώτης, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2007)
Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις που αναπτύσσονται μεταξύ ατόμων που ανήκουν σε εικονικές κοινότητες. Εικονικές κοινότητες είναι κοινότητες που βασίζουν την επικοινωνία των μελών τους στο Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο εξασφαλίζει την δυνατότητα στα μέλη των ομάδων αυτών να επικοινωνούν από οποιοδήποτε σημείο ανεξαρτήτως απόστασης. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα αυτά μπορεί να είναι διαφορετικού κοινωνικού και πολιτιστικού υποβάθρου με αποτέλεσμα οι σχέσεις που δημιουργούνται να είναι ιδιαίτερες. Ειδικότερα θα μελετήσουμε την υποκατηγορία των MMORPGs με έμφαση στην ασφάλεια με την οποία διεξάγονται λειτουργίες ανταλλαγής αντικειμένων.