Οργάνωση δομών ασφάλειας για την ανάπτυξη λογισμικού : - Κιουλάφας, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2005)
Η ασφάλεια, ακόμα και σήμερα, δε θεωρείται στοιχειώδης προϋπόθεση στο χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών αν και η αναγκαιότητα μιας τέτοιας θεώρησης αποδεικνύεται καθημερινά. Ειδικότερα στο χώρο της ανάπτυξης λογισμικού, η θεώρηση αυτή προϋποθέτει, με τη σειρά της, τα ζητήματα ασφάλειας να έχουν τεθεί στα πρώτα στάδια του κύκλου ζωής του λογισμικού. Μια από τις τεχνικές που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό είναι οι Δομές Ασφάλειας (Security Patterns). Οι Δομές Ασφάλειας είναι καλά ορισμένες και, ενίοτε, βέλτιστες λύσεις συχνά επαναλαμβανόμενων προβλημάτων ασφάλειας.