Αλγόριθμοι χρονοδρομολόγησης στα ευρυζωνικά κυψελωτά δίκτυα τρίτης γενιάς : - Λίζος, Κωνσταντίνος, 1980- (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2004)
Η ποιότητα υπηρεσίας, σήμερα, διαδραματίζει θεμελιακό ρόλο στα εν εξελίξη δίκτυα τρίτης γενιάς. Η παρούσα μεταπτυχιακιακή εργασία επικεντρώνεται σε ένα κρίσιμο τμήμα των συστημάτων αυτών, το οποίο επηρεάζει άμεσα και έμμεσα την λειτουργικότητα αυτών των συστημάτων. Πιο συγκεκριμένα θα επικεντρωθούμε στους αλγορίθμους χρονοδρομολόγησης. Ο στόχος ενός αλγορίθμου χρονοδρομολόγησης είναι η διαχείριση των ασύρματων πόρων με αποδοτικούς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς. Για τον σκοπό ερευνώνται πάγιοι μηχανισμοί χρονοδρομολόγησης, οι οποίοι έχουν υιοθετηθεί από την επιστημονική κοινότητα και έχουν αξιοκρατικά ή πειραματικά εξετασθεί ως προς την ορθότητα των αποτελεσμάτων τους.