Ηλεκτρονικός φάκελος υγείας για υπολογιστές παλάμης : - Αποστολόπουλος, Νικόλαος Γ. (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2004)
Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός συστήματος ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για υπολογιστές παλάμης. Για την καλύτερη κατανόηση του συστήματος που αναπτύχθηκε γίνεται αρχικά μια παρουσίαση των τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που αξιοποιούνται καθώς επίσης και των γενικότερων τάσεων που επικρατούν στον τομέα της ιατρικής πληροφορικής. Στο τελευταίο μέρος της εργασίας παρουσιάζεται το σύστημα που υλοποιήθηκε. Δίνεται μια περιγραφή του, αναλύεται η αρχιτεκτονική του και οι απαιτήσεις που καλείται να ικανοποιήσει, παρουσιάζεται η λειτουργία του στην πράξη και παρατίθενται τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την υλοποίησή του.