Εκτίμηση μηχανισμών ελέγχου ψηφιακών πιστοποιητικών : - Γλύκας, Αντώνης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων, 2007)
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουν γίνει τμήμα της καθημερινότητάς μας από τότε επεκτάθηκε η χρήση του διαδικτύου σε τομείς όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο, το e-banking και κάθε είδους επικοινωνία στον ηλεκτρονικό κόσμο. Για να πραγματοποιηθούν όμως τέτοιου είδους συναλλαγές απαιτείται το κατάλληλο πλαίσιο που περιλαμβάνει μηχανισμούς, υλοποιήσεις και εφαρμογές που τις καθιστούν ασφαλή. Στην εργασία αυτή παρουσιάζω μηχανισμούς που ελέγχουν και καθορίζουν την σωστή λειτουργία των ηλεκτρονικών συναλλαγών και καταλήγω σε σύγκριση τους και σε συμπεράσματα που μπορεί να είναι χρήσιμα για τον κάθε χρήστη.