Ανάλυση κινδύνου μακροβιότητας : - Μαργαριτίδης, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, 2007)
Στην εργασία πραγματοποιείται μοντελοποίηση της έντασης θνησιμότητας με βαση δεδομένα τα οποία προέρχονται από απογραφές της Ελλάδος. Στην αρχή αναλύεται θεωρητικά η έννοια της εξομάλυνσης και των γενικευμένων γραμμικών μοντέλων. Στο δεύτερο μέρος της εργασίας μοντελοποιείται η θνησιμότητα με δύο διαφορετικές μεθόδους με σκοπό την πρόβλεψη της τα επόμενα έτη.