Ανάλυση αιτημάτων για την καταβολή αποζημίωσης απώλειας εισοδήματος λόγω ασθένειας : - Πούλης, Σωτήριος Γ. (2010)
Στην παρούσα εργασία, αρχικά παρουσιάζεται το πρόβλημα της ασφάλισης ασθένειας και των τύπων που υπάρχουν. Κατόπιν στο δεύτερο κεφάλαιο, δίνονται τύποι υπολογισμού του ασφαλίστρου, κάτω από διάφορες παραδοχές και σε συνάρτηση με εισόδημα ή σταθερού ποσού. Για τον υπολογισμό των απαραίτητων μεγεθών απαιτείται η μέση διάρκεια ημερών ασθένειας. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων διάρκειας ασθένειας, στοιχείων ενός Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης για δυο περιόδους και γίνεται σύγκριση των περιόδων αυτών. Στο τελευταίο κεφάλαιο καταγράφονται τα συμπεράσματα της έρευνας καθώς επίσης και ιδέες για περαιτέρω έρευνες.