Indiana Jones - Spielberg, Steven, 1946- (Lucasfilm Ltd, Odeon, 2000)
Ο Στήβεν Σπήλμπεργκ και ο Τζόρτζ Λούκας δημιούργησαν τον Ιντιάνα Τζόουν, όπου κλήθηκε από την Αμερικάνικη κυβέρνηση να βρει της χαμένη Κιβωτό που περιείχε μαγικές δυνατότητες, πριν από τους Ναζί. Ο Ίντυ μαζί με τη Μάριον αρχίζουν την αναζήτηση με περιπέτειες που κόβουν την ανάσα.