Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Ναυαρίνου
Μια ερευνητική προσέγγιση του προβλήματος της ρύπανσης που προκάλεσε το Ελληνικό πετρελαιοφόρο ILIAD τον Οκτώβριο του 1993 στον κόλπο του Ναυαρίνου. Δίνεται με λεπτομέρεια η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και παρουσιάζονται ενδιαφέροντα συμπεράσματα σχετικά με παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν και προτάσεις για την εφαρμογή προγνωστικών μοντέλων αντιμετώπισης στο μέλλον.