Ο Νείλος - Cousteau, Philippe; Cousteau, Jacques, 1910-1997 (Η οδύσσεια του Κουστώ, 1990)
Σε μήκος 4.000 μιλίων, από τις πηγές του στην καρδιά της Αφρικανικής ηπείρου μέχρι τις εκβολές του στη Μεσόγειο Θάλασσα, ο ποταμός Νείλος ρέει αδιάκοπα, εδώ και χιλιάδες χρόνια, "ποτίζοντας" με τη μεγαλοπρεπή ομορφιά του, τους απρόβλεπους κινδύνους που κρύβει, τα σημάδια των αρχαίων πολιτισμών που περιβάλλει και τον ανεξερεύνητο φυσικό και ζωικό πλούτο του, τη φαντασία των ανθρώπων... Ένας μοναδικός διάπλους από την Ουγκάντα, στο Χαρτούμ και την Αίγυπτο, που σου κόβει την ανάσα! Με την καθοδήγηση του πιο διάσημου "Θαλασσοπόρου" του 20ου αιώνα, Ζακ-Υβ Κουστώ.