Η μανία της φύσης (National Geographic Video, 1996)
Σεισμοί, τυφώνες και πλημμύρες, αυτές οι κολοσσιαίες δυνάμεις της φύσης έχουν δραματικές συνέπειες για την ανθρωπότητα. Το National Geographic Video σας ταξιδεύει σε δραματικές σκηνές από κατακλυσμιαίες καταστροφές και ανθρώπινο κουράγιο και σας δείχνει πως οι σεισμοί διαμορφώνουντο περιβάλλον μας ακόμα και καταστρέφοντας πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο και το Τόκιο. Ανακαλύψτε πως τα περιστρεφόμεναθερμά ανοδικά ρεύματα αέρα μπορούν να μετασχηματιστούν σε κυκλώνες που σαρώνουν τις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που αποκαλούνται "Δίοδος των Κυκλώνων", ή πως διάφορες αναταράξεις στα σύννεφα μπορούν να γίνουν φοβεροί ανεμοστρόβιλοι που αφανίζουν τις παράκτιες περιοχές του Μπανγκλαντές και της Φλόρινας. Γίνεται μάρτυρας της ερήμωσης από τις πλημμύρες στη Γαλλία και στην Κόνα και μάθετε -όπως οι σημερινοί επιστήμονες ξέρουν- ότι ο πανίσχυρος Μισισίπης δεν μπορεί να δαμαστεί εύκολα.