Η κριτική της πολιτικής στον Μαρξ : - Θρίζα-Ντίγκα, Αθηνά (2012)
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζονται οι διάφορες θέσεις καθώς και η κριτική του Μαρξ απέναντι στην πολιτική της σύγχρονης αστικής κοινωνίας. Η κριτική σε όλο το έργο του Μαρξ αποτελεί βασική και σταθερή θέση. Επιπλέον πραγματοποιείται μια γενικότερη εισαγωγή στη θεωρία του Μαρξ τόσο στα νεανικά όσο και στα ώριμα έργα του, με αποτέλεσμα την ανάλυση της μεταβατικής περιόδου όπου αναπτύσσεται η καινοτόμα επιστημονική θεωρία του ιστορικού υλισμού, του πραγματικού κομμουνισμού και της ανάδυσης του προλεταριάτου για την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής κοινωνίας. Συνέπεια αυτής της κομμουνιστικής κοινωνίας είναι μια αταξική κοινωνία η οποία θα οδηγήσει το κράτος στη διάλυσή του.