Μοντελοποίηση και μελέτη επίδοσης του ΙΕΕΕ 802.21 με χρησηN S-2 : - Χαχάμης, Στυλιανός (2010)
Στόχος Διπλωματικής Εργασίας Η παρούσα διπλωματική εργασία θα εστιάσει στην προδιαγραφή κατάλληλου πρωτοκόλλου σηματοδοσίας ΙΕΕΕ 802.21 σε ετερογενές ασύρματο δίκτυο μεταξύ τερματικών συσκευών και του συστήματος διαχείρισης του δικτύου. Συνοπτική Περιγραφή Διπλωματικής Εργασίας Τα ετερογενή ασύρματα δίκτυα της επόμενης γενιάς (B3G) παρέχουν ενοποιημένες υπηρεσίες βασισμένες σε πρωτόκολλα επικοινωνίας μεταξύ τερματικών συσκευών του χρήστη και διαχειριστών του δικτύου. Η παρούσα διπλωματική εργασία θα εστιάσει στην προδιαγραφή, μοντελοποίηση και μελέτη κατάλληλου πρωτοκόλλου σηματοδοσίας σε ετερογενές ασύρματο δίκτυο, που μπορεί να αποτελείται από WLAN, GPRS και DVB τμήματα, μεταξύ τερματικών συσκευών και του συστήματος διαχείρισης του δικτύου. Βάση στην αναζήτηση θα αποτελέσει το πρωτόκολλο 802.21. Στην συνέχεια γίνεται προσομοίωση και αξιολόγηση των μηχανισμών μεταπομπής, με το προγραμματιστικό εργαλείο NS-2.