Μελέτη και αξιολόγηση επιχειρηματικών μοντέλων ηλεκτρονικού επιχειρείν στο ελληνικό περιβάλλον : - Τριανταφύλλου, Ιωάννης Δ. (2010)
Πρωταρχικός στόχος της διπλωματικής είναι η συγκριτική αξιολόγηση των δημοφιλέστερων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, βάσει αξιολόγησης των υπηρεσιών τους από την σκοπιά του καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση ηλεκτρονικών ειδών υπηρεσιών σε καταναλωτές (B2C) βάσει της μεθοδολογίας Ε.W.A.M. (Extended Web Assessment Method). Από την συγκριτική αξιολόγηση θα προκύψουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των επιχειρήσεων, θα προταθούν κατάλληλα μέτρα βελτίωσης και θα αναδειχτούν οι κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας (Critical Success Factors C.S.F.) βάσει των οποίων θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί Μοντέλο Μέτρησης της Ικανοποίησης του Έλληνα E-consumer βάσει της πολλαπλής γραμμικής παλινδρόμησης. Επιπλέον στόχος της παρούσας μελέτης είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια για βαθύτερη κατανόηση και εμπλουτισμό των γνώσεων όσον αφορά την μελέτη συμπεριφοράς των E-consumers στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε. Επίσης γίνεται αναφορά στην παρούσα κατάσταση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα, εξετάζονται τα επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγικές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και πραγματοποιείται εκτενής βιβλιογραφική επισκόπηση των μεθόδων αξιολόγησης ιστοσελίδων και εφαρμογών Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Πρωταρχικός στόχος της διπλωματικής είναι η συγκριτική αξιολόγηση των δημοφιλέστερων ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο, βάσει αξιολόγησης των υπηρεσιών τους από την σκοπιά του καταναλωτή. Πιο συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου για την πώληση ηλεκτρονικών ειδών υπηρεσιών σε καταναλωτές (B2C) βάσει της μεθοδολογίας Ε.W.A.M. (Extended Web Assessment Method). Από την συγκριτική αξιολόγηση θα προκύψουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία των επιχειρήσεων, θα προταθούν κατάλληλα μέτρα βελτίωσης και θα αναδειχτούν οι κρίσιμοι παράγοντες επιτυχίας (Critical Success Factors C.S.F.) βάσει των οποίων θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί Μοντέλο Μέτρησης της Ικανοποίησης του Έλληνα E-consumer βάσει της πολλαπλής γραμμικής παλινδρόμησης.Επιπλέον στόχος της παρούσας μελέτης είναι να συνεισφέρει στην προσπάθεια για βαθύτερη κατανόηση και εμπλουτισμό των γνώσεων όσον αφορά την μελέτη συμπεριφοράς των E-consumers στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποιήθηκε. Επίσης γίνεται αναφορά στην παρούσα κατάσταση του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα, εξετάζονται τα επιχειρηματικά μοντέλα και στρατηγικές του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και πραγματοποιείται εκτενής βιβλιογραφική επισκόπηση των μεθόδων αξιολόγησης ιστοσελίδων και εφαρμογών Ηλεκτρονικού Εμπορίου.