Δοκός - Βεργίτσης, Νίκος; Στασινός, Στράτος (Αθηναϊκά Νέα, 2007)
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά του αρχαίου κόσμου βρίσκεται στα βάθη του Αιγαίου Πελάγους. Πρόκειται για το ναυάγιο της Δοκού. 4.200 χρόνια αργότερα, χάρη σάυτό το πλοίο, αρχαιολόγοι, δύτες και κινηματογραφιστές ξεκινούν για ένα ταξίδι στο παρελθόν. Μοντέλα, χάρτες, αεροπορικές και υποβρύχιες λήψεις, συνεντέυξεις, κινηματογραφήσεις στον Πρωτοελλαδικό οικισμό, σε μουσεία με σημαντικά ευρήματα της εποχής, όλα αυτά θα μας δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της απίστευτης εκείνης εποχής