Η έρευνα για τους μεγάλους πιθήκους - Wiser, Christine; Saxon, David (National Geographic Video, 1975)
Αναφέρεται στο έργο δύο επιστημόνων στα δάση της κεντρικής Αφρικής και στο τροπικό δάσος του Βόρνεο στην Ινδονησία, όπου εκεί αναζήτησαν και βρήκαν τον ορεινό γορίλλα και τον απρόσιτο ουραγκοτάνγκο.