Sen to Chihiro no kamikakushi - Miyazaki, Hayao, 1941-; Miyazaki, Hayao, 1941- (Nibariki, Audio Visual Enterprises [Εταιρεία διανομής], 2001)
Η 10χρονη Τσιχίρο και οι γονείς της κατευθύνονται προς το νέο τους σπίτι στα προάστια, και στον δρόμο χάνονται. Ανακαλύπτουν μια παράξενη, ερημική πολιτεία όπου οι γονείς της υφίστανται μια μυστηριώδη μεταμόρφωση. Το μικρό κορίτσι θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει μάγισσες, πνεύματα και κάθε λογής θαύματα μέχρι να τούς απελευθερώσει.