Μελέτη και ανάλυση δομής ιστιοσανίδας : - Μπόνη, Ελένη (2014)
Στην παρούσα εργασία γίνεται μία εισαγωγή στο άθλημα της ιστιοσανίδας, στις αρχές και στην ιδεολογία του και παρουσιάζεται η πορεία της εξέλιξής του μέχρι σήμερα. Αναλύονται οι δυνάμεις και φορτίσεις της ιστιοσανίδας κατά τη χρήση της καθώς και τα μέρη του εξοπλισμού και των γεωμετρικών στοιχείων που την απαρτίζουν ανάλογα με το σκοπό χρήσης που εξυπηρετεί. Γίνεται ανασκόπηση των μηχανισμών αστοχίας καθώς και σύγκριση υλικών προκειμένου να αναδυθούν οι πιο αποδοτικοί συνδυασμοί ανάλογα με το σκοπό και τις συνθήκες. Τέλος, με βάση τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, αναλύονται οι κρίσιμες καταστάσεις και σχεδιάζεται ένα παραμετρικό μοντέλο σανίδας. Μέσα από σενάρια φόρτισης, προκύπτουν οι κατανομές τάσεων για τους επιλεγμένους συνδυασμούς υλικών.