Σχεδίαση πολυαισθητηριακού συστήματος για άτομα που πάσχουν από διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές : - Γραμματικάκη, Αγγελική (2014)
Δημιουργία ενός διαδραστικού πολυαισθητηριακού συστήματος το οποίο μέσω ενισχυμένων αισθητηριακών εντυπώσεων ωθεί το χρήστη σε δράση. Εστιάζοντας στην ενίσχυση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης και της αδρής-λεπτής κινητικότητας. Η δημιουργία συνθηκών αναζήτησης-εξερεύνησης του χώρου σε συνδυασμό με οπτικά-ακουστικά-απτικά ερεθίσματα λειτουργούν ως κίνητρα για το παιδί, στα πλαίσια ενός συστήματος το οποίο το περιβάλλει. Η κίνηση του παιδιού στο χώρο και η αλληλεπίδρασή του με τα αντικείμενα ενισχύουν τις ικανότητές του χωρίς να υπάρχει ένα σαφώς ορισμένο πλαίσιο δράσης. Η πρωτοβουλία του παιδιού, οι επιλογές και τα χαρακτηριστικά του, συμβάλλουν στην εξέλιξη της αλληλεπίδρασης με το σύστημα. Το σύστημα λειτουργεί με την παρουσία θεραπευτή ο οποίος αναλαμβάνει το ρόλο του ρυθμιστή της ροής και της εξέλιξης της αλληλεπίδρασης. Συνολικά το σύστημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέσο θεραπείας και δεν αντικαθιστά καμία από τις θεραπείες του παιδιού, λειτουργεί συμπληρωματικά ως εναλλακτικό μέσο ενίσχυσης των ικανοτήτων του.