Εκπαιδευτικό εικονικό περιβάλλον για την εκκένωση κτιρίου σε περίτπωση έκτακτης ανάγκης - Λάλα, Ζαχαρίτσα (2014)
Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία, αν και παρέχουν μία καλή ενημέρωση, εντούτοις υστερούν ως προς την μετάδοση της εμπειρίας/πρακτικής, είναι δύσκολο να εξηγηθεί στους μαθητές τι συμβαίνει στον περιβάλλοντα χώρο κατά την διάρκεια και μετά της εκδήλωσης ενός φαινομένου (σπασμένα γυαλιά, μειωμένη ορατότητα λόγω καπνού ή έλλειψη φωτισμού). Η ένταξη των νέων τεχνολογιών στα σχολεία βελτίωση και επαναπροσδιόρισε την διαδικασία της εκπαίδευσης. Η δημιουργία ενός εικονικού κόσμου, σε συνδυασμό με την μάθηση με βάση το παιχνίδι και τα προσομοιωμένα περιβάλλοντα για την εκπαίδευση των μαθητών όσον αφορά την εκκένωση κτιρίου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες και να αντιδράσουν σωστά ώστε να την αντιμετωπίσουν.