Co-design mindful somatic movement with the knowledge workers - Ντούλου, Σοφία (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία εντάσσεται στην ερευνητική περιοχή της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-αντικειμένου/υπολογιστή (human-product interaction), και της συνολικής εμπειρίας του χρήστη (user's full experience). Πρόκειται για μία συνεργατική σχεδίαση για την προώθηση της κίνησης & άσκησης στο γραφείο που εξετάζει το θέμα της υγείας, της ευημερίας (wellbeing) και της άσκησης σε χώρους γραφείου. Σκοπός της εργασίας είναι να διερευνήσει τις άρρητες και ειδικές ανάγκες για κίνηση των εργαζομένων γραφείου, όπως θα μπορούσαν να εκφραστούν στο εν λόγω πεδίο δράσης και παράλληλα με τις ρουτίνες των εργαζομένων. Στοχεύει: α.στην ιεράρχιση των αναγκών των εργαζομένων σε περιβάλλοντα γραφείου, β. στην πρόταση προσχεδιαστικών λύσεων (concepts) που να υποστηρίζουν τη φυσική κατάσταση των εργαζομένων, γ. σε μία μέθοδο αξιολόγησης των προτεινόμενων λύσεων βασισμένη στη συνολική εμπειρία του χρήστη.