Μελέτη τεχνολογίας και υλικών συσκευασίας τροφίμων και ποτών - Βερτζάη ή Βρεσάη, Ευμορφία (2014)
Έρευνα και μελέτη στον τομέα της συσκευασίας τροφίμων και ποτών με βασικό επίκεντρο τα υλικά της συσκευασίας. Με την εξέταση των υλικών της συσκευασίας τροφίμων και ποτών αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά, οι λειτουργίες, οι ιδιότητες, ο κύκλος ζωής της συσκευασίας ως προϊόν, οι μέθοδοι παραγωγής, συντήρησης και χρήσης της χρήσιμης ζωής της συσκευασίας καθώς και τα κόστη ανά υλικό ή κατηγορία υλικού. Επιπλέον, αναλύονται οι τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για το βέλτιστο σχεδιασμό, κατασκευή, χρήση και διάθεση των συσκευασιών, όπως επίσης η ποιότητα με βάση τα υλικά για την ακεραιότητα των προϊόντων και την ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή. Τέλος παρουσιάζονται οι περιβαλλοντικές επιδόσεις των συσκευασιών και όσων αφορά τον τομέα της ανακύκλωσης, βιοδιάσπασης και επαναχρησιμοποίησης των συσκευασιών και των υλικών τους, οι εξελίξεις και οι καινοτομίες στον τομέα των συσκευασιών τροφίμων και ποτών καθώς και συγκεντρωτική αναφορά των προδιαγραφών για τα υλικά και τα τρόφιμα στα οποία χρησιμοποιούνται.