Προσομοίωση πολυμερικής αλυσίδας αρχικής διαμόρφωσης : - Παλιουδάκη, Ειρήνη (2014)
Η σταθερή διαμόρφωση της πολυμερικής αλυσίδας αποτελεί την καταρχήν συνθήκη για την υπολογιστική μελέτη των μακροσκοπικών ιδιοτήτων στα πολυμερή. Σκοπός της εργασίας είναι η εφαρμογή της μεθόδου Monte Carlo για την προσομοίωση της διαμόρφωσης ενός μακρομορίου ως αυτό-αποκλειόμενος τυχαίος περίπατος σε τρισδιάστατο πλέγμα (diamond cubic lattice).