Η πεντάμορφη και το τέρας : - Σαχπαζίδου, Σμαρώ Παναγιώτα (2013)
Το ενδιαφέρον της παρούσας διπλωματικής εργασίας στρέφεται γύρω από την εύρεση των κριτηρίων που πρέπει να πληρεί μία ταινία εμψύχωσης ώστε να επιλεχθεί για την εκ νέου έκδοσή της με νέες τεχνολογίες παραγωγής. Η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί είναι η μελέτη περίπτωσης και η ταινία που θα μελετηθεί είναι "Η πεντάμορφη και το τέρας" της Disney. Ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ταινία προς μελέτη είναι ότι έχει επανεκδοθεί δύο φορές, μετά από την πρώτη εμφάνισή της, με νέες τεχνολογίες παραγωγής.