Σχεδίαση και υλοποίηση μίας διαδικτυακής διαδραστικής υπηρεσίας που υποστηρίζει την αναφορά προβλημάτων του οδικού δικτύου από τους πολίτες στις δημόσιες υπηρεσίες συντήρησης υποδομών : - Καστή, Ειρήνη (2014)
Η συγκεκριμένη διπλωματική εργασία πραγματεύεται το ζήτημα της επικοινωνίας των πολιτών με το κράτος. Στόχος της είναι να μελετήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήση ένα σύστημα το οποίο έχει ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη διακυβέρνηση (electronic participation) και της διαφάνειας (transparency) της διακυβέρνησης. Σκοπός είναι να αναπτυχθεί ένα σύστημα που βοηθά τους χρήστες να αναφέρουν μία βλάβη του οδικού δικτύου στην αρμόδια δημόσια υπηρεσία συντήρησης του δρόμου. Το θέμα προσεγγίζεται λαμβάνοντας υπόψη τις συνιστώσες του πληθοπορισμού (crowdsourcing), του εντοπισμού γεωγραφικής θέσης (geolocation), της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-Government), των ελεύθερων-ανοικτών δεδομένων (open data) και της ποιότητας της υπηρεσίας και της εμπειρίας του χρήστη. Στη συνέχεια σχεδιάζεται με αυτές τις αρχές και υλοποιείται ένα πρωτότυπο σύστημα. Το πρωτότυπο αυτό αξιολογείται με τους χρήστες και προκύπτουν κάποιες προτάσεις βελτίωσεις.