Σχεδίαση προϊόντος ενσματωμένο σε κλωστουφαντουργικό υλικό νανοτεχνολογίας για τον εντοπισμό και την παρακολούθυση ατόμων με τη νόσο του Alzheimer - Πετσάβα, Αιμιλία (2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία αφορά στη σχεδίαση προϊόντος για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση ασθενών με τη νόσο του Alzheimer ή άλλων συναφών διαταραχών. Αρχικά γίνεται αναφορά στην ασθένεια, στα συμπτώματά της, στα στάδια της ασθένειας και στις θεραπευτικές μεθόδους της. Παρουσιάζονται συστήματα και μέθοδοι για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των ασθενών με άνοια. Κατόπιν εξετάζονται πολλές έξυπνες συσκευές που έχουν αναπτυχθεί για απομακρυσμένη παρακολούθηση ατόμων που την έχουν ανάγκη. Πρόκειται για συσκευές ελέγχου και παρακολούθησης που υπάρχουν στο εμπόριο, καθώς και χαρακτηριστικά αυτών. Στο κύριο μέρος της εργασίας γίνεται αναφορά στην φορέσιμη τεχνολογία, στις μελέτες σχεδίασης προϊόντων, που αφορούν ασθενείς με τη νόσο του Alzheimer, στην λειτουργικότητα και τις εφαρμογές της. Αναφέρονται κλωστουφαντουργικά προϊόντα νανοτεχνολογίας καθώς και έξυπνα υφάσματα και η χρήση αυτών. Στο σχεδιαστικό μέρος της εργασίας γίνεται αναλυτική περιγραφή του προϊόντος, με τις επιμέρους τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν. Τέλος, στο παράρτημα έχει προστεθεί το ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα σχετικά με την ασθένεια του Alzheimer, τις νέες τεχνολογίες παρακολούθησης των ασθενών και την άντληση πληροφοριών και συμπερασμάτων για την σχεδίαση του προϊόντος.