Σχεδίαση της πληροφοριακής υποδομής ενός "έξυπνου" σπιτιού : - Σφυρίδης, Κωνσταντίνος (2014)
Στις μέρες μας ο χρόνος είναι πια πολύτιμος και λιγοστός καθώς οι υποχρεώσεις του σύγχρονου ανθρώπου που καλείται να εκπληρώσει γίνονται ολοένα και πιο πολλές. Κάποτε πολλές δουλείες τις κάναμε χειροκίνητα, τώρα πια οι αυτοματισμοί έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για αυτό βοήθησε η ανάπτυξη της τεχνολογίας σε διάφορους τομείς, όπως η πληροφορική, η ηλεκτρονική, οι τηλεπικοινωνίες κ.ά. Το πάντρεμα όλων αυτών των τεχνολογιών έφερε επανάσταση στην καθημερινή μας ζωή, με κάθε σπίτι πλέον να έχει δεκάδες αυτοματισμούς και συσκευές απομακρυσμένου ελέγχου, όπως αυτόματους θερμοστάτες για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τηλεκοντρόλ για την τηλεόραση, το air-condition, τα παράθυρα, φωτοκύτταρα για την αυτόματη ενεργοποίηση πηγών φωτισμού, σύστημα πυρανίχνευσης και πυρόσβεσης, αυτόματο πότισμα κ.ά. Κάθε μία από αυτές τις συσκευές λειτουργεί αυτόνομα χωρίς να συνεργάζεται με τις υπόλοιπες, επιτελώντας απλά τη δική της λειτουργία. Δημιουργήθηκε έτσι η ανάγκη αναζήτησης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου λειτουργίας το οποίο θα καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες του ενοίκου του σπιτιού και θα απαιτεί από αυτόν την λιγότερη δυνατή προσπάθεια για τον έλεγχο και τη διαχείριση της οικίας. Το όνομα αυτού "Έξυπνο σπίτι".