Σχεδίαση συστήματος ελέγχου ροής του θερμού αέρα προσαρμοζόμενο επί των θερμαντικών σωμάτων : - Τσιμπλάκου, Σοφία (2014)
Η θέρμανση του χώρου είναι ένα μείζον ζήτημα, το οποίο απασχολεί σε οικονομικό επίπεδο την πλειονότητα των ανθρώπων. Προκειμένου να καλυφθεί αυτή η ανάγκη για "οικονομική" θέρμανση, λήφθηκε η απόφαση να σχεδιαστεί ένα σύστημα, το οποίο θα ελέγχει τη ροή του θερμού αέρα που παράγεται από τα θερμαντικά σώματα. Λόγω της μικρότερης πίεσης και πυκνότητας του θερμού αέρα σε σύγκριση με τον ψυχρό, παρατηρείται δημιουργία ανοδικών θερμών ρευμάτων αέρα. Επομένως, ο χώρος θερμαίνεται με αργό ρυθμο, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται αρκετό κάυσιμο, γεγονός αρκετά ασύμφορο. Το σύστημα αυτό θα προσαρμόζεται επί των θερμαντικών σωμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να κατευθύνει τη ροή του θερμού αέρα προς τη διεύθυνση που εκείνος επιθυμεί. Με αυτόν τον τρόπο, με το ίδιο ποσό ενέργειας, μεγιστοποιείται η απόδοση του θερμαντικού σώματος, ο χώρος θερμαίνεται πολύ πιο άμεσα και αδιαμφισβήτητα πιο οικονομικά.