Ανάλυση λόγου : - Phillips, Louise (Κοινωνία, πολιτική και μέσα επικοινωνίας (Παπαζήσης), 2009)
Το βιβλίο αυτό προσφέρει μια συστηματική και ιδαίτερα προσβάσιμη εισαγωγή στην ανάλυση του λόγου, σε θεωρητικό και μεθοδολογικό επίπεδο. Επικεντρώνοντας σε τρεις βασικές προσεγγίσεις -τη θεωρία του λόγου των Laclau και Mouffe, την κριτική ανάλυση λόγου και τη λογοψυχολογία-, τις εμπλέκει σε έναν πρωτότυπο και ιδιαίτερα παραγωγικό διάλογο. Η "Ανάλυση λόγου: Θεωρία και μέθοδος" αναλύει τις τρεις αυτές προσεγγίσεις με απλό και κατανοητό τρόπο και εξηγεί τις φιλοσοφικές προκείμενες, τους θεωρητικούς προσανατολισμούς και τις μεθοδολογικές κατευθύνσεις στις οποίες στηρίζεται κάθε μια από αυτές. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις δυνατότητες που προσφέρει η ανάλυση λόγου στην κριτική εμπειρική έρευνα, με τη χρήση πολλαπλών παραδειγμάτων. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο εισαγωγικό οδηγό, χρήσιμο σε φοιτητές προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου και σε ερευνητές των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, ιδιαίτερα δε κλάδων όπως η κοινωνιολογία, η κοινωνική ψυχολογία, η πολιτική επιστήμη, η κοινωνική ανθρωπολογία, η γλωσσολογία, οι επικοινωνιακές και πολιτισμικές σπουδές.