Σχεδιασμός σύγχρονων διακοσμητικών παραστάσεων & μοτίβων για σειρά πορσελάνινων ειδών με βάση την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά : - Καρκαντζού, Μαρία (2014)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει την δημιουργία πορσελάνινων ειδών, τον τρόπο κατασκευής, μορφοποίησης και εφυάλωσης των κεραμικών, το είδος των πρώτων υλών, τα τεχνικά μέσα κατασκευής τους και τέλος προτείνει τη δημιουργία διακοσμητικών μορφών και μοτίβων για συγκεκριμένα πορσελάνινα σκεύη. Ως τελικός σκοπός της μελέτης αυτής θεωρείται η σχεδίαση ποικίλων πορσελάνινων συλλογών, οι οποίες θα παραχθούν από σημαντικό σε διεθνές επίπεδο οίκο κοσμημάτων, που επιθυμεί να επεκτείνει τις δραστηριότητες του και σε άλλους τομείς εκτός της κοσμηματοποιίας.