Σχεδίαση συστήματος αντικειμένων για τη διευκόλυνση της διαδικασίας πλυσίματος απλώματος των ρούχων σε μικρές κατοικίες : - Νασράουϊ, Έντουαρντ (2014)
Ο αυξανόμενος ρυθμός αστικοποίησης τα τελευταία χρόνια οδηγεί ολοένα σε πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις. Προκειμένου οι μεγαλουπόλεις να φιλοξενήσουν τόσο μεγάλο πληθυσμό, υιοθετούν νέα οικιστικά πρότυπα που ως επακόλουθο έχουν την ύπαρξη μικρότερων κατοικιών. Στα πλαίσια λοιπόν των νεών αυτών προτύπων, θα σχεδιαστεί ένα σύστημα αντικειμένων το οποίο θα διευκολύνει τη διεξαγωγή της διαδικασίας πλυσίματος/απλώματος των ρούχων, διασφαλίζοντας την ενσωμάτωση όλων των αντικειμένων που προορίζονται για το πλύσιμο και άπλωμα των ρούχων σε ένα ενιαίο σύστημα, το οποίο θα δεσμεύει όσο το δυνατόν λιγότερο χώρο, τόσο κατά τη χρήση, όσο και κατά την αποθήκευση. Η σχεδιαστική μεθοδολογία που θα ακολουθήσει, αρχικά βασίζεται σε πρωτογενή έρευνα (ερωτηματολόγια, επιτόπια παρατήρηση) και έπειτα σε δευτερογενή (βιβλιογραφική). Συνολικά, η έρευνα θα καταλήξει σε συμπεράσματα τα οποία θα αποτελέσουν τη βάση για την οριστική περιγραφή έργου και τις προδιαγραφές σχεδίασης. Στο επόμενο στάδιο θα παραχθούν βασικές ιδέες οι οποίες θα αξιοποιηθούν για την σύνθεση 3 προκαταρκτιτών σχεδίων. Στο τελικό στάδιο, θα αξιολογηθούν τα προκαταρκτικά σχέδια και θα προταθούν τρόποι εξέλιξης ενός εκ των τριών.