Σχεδίαση εφαρμογής πώλησης χειροποίητων κοσμημάτων, ρούχων και αξεσουάρ μέσω κοινωνικών δικτύων για χρήση από κινητό τηλέφωνο αφής : - Μιχάλη, Ιωάννα (2014)
Το κοινωνικό εμπόριο αποτελεί σύγχρονη μορφή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μέσω του διαδικτύου οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις δικτυώνονται, επικοινωνούν και συνεργάζονται έτσι ώστε να βελτιώσουν την εμπειρία των αγορών. Τα κοινωνικά δίκτυα Facebook, Pinterest, και Twitter επιτρέπουν σε επιχειρήσεις και καταναλωτές να δικτυώνονται και να αλληλεπιδρούν, αποτελώντας την κύρια μορφή του κοινωνικού εμπορίου σήμερα. Μία από τις αγορές που επικεντρώνεται στη χρήση των κοινωνικών δικτύων για προώθηση, επικοινωνία με το κοινό και πώληση, είναι η αγορά των χειροποίητων προϊόντων. Η παρούσα διπλωματική ασχολείται με τους ανθρώπους που σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και πωλούν χειροποίητα ενδύματα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Διαδικτυακά οι συγκεκριμένοι παραγωγοί προωθούν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, με την πώληση να γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα. Με βάση την έρευνα των αναγκών της παρούσας αγοράς και του κοικωνικού εμπορίου, η διπλωματική αυτή στοχεύει στην δημιουργία εφαρμογής για πώληση των παραπάνω αντικειμένων με τη χρήση κοινωνικών δικτύων. Η εφαρμογή θα σχεδιαστεί αρχικά για κινητό τηλέφωνο αφής ως αποτέλεσμα της ολιστικής αντιμετώπισης των συσκευών που χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους για λόγους δικτύωσης και αγορών. Στη συνέχεια θα αξιολογηθεί και θα επανασχεδιαστεί για χρήση από ηλεκτρονικό υπολογιστή, ταμπλέτα και κινητό τηλέφωνο αφής.