Men in black - Sonnenfeld, Barry; Jones, Tommy Lee, 1946-; Smith, Will, 1968- (Columbia TriStar Home Video, 2000)
Βρισκόμαστε σε ένα όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον όπου η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σ'ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων απ' όλες τις γωνιές του σύμπαντος. Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση οι "Άνδρες με τα μαύρα" φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού. Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φτάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψής του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός πρώην μπάτσος και μαθητευόμενός του.