Lili Marleen - Fassbinder, Rainer Warner, 1945-1982; Schygulla, Hanna, 1943-; Giannini, Giancarlo; Ferrer, Mel (Χρυσή ταινιοθήκη, 1981)
Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου στην Ελβετία, η τραγουδίστρια Βίλκι ερωτεύεται τον Εβραίο συνθέτη Ρόμπερτ, ο οποίος προστατεύει Εβραίους φυγάδες. Η οικογένεια του όμως δεν εμπιστεύεται τη Βίλκι, ειδικά όταν κάνει μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας τη "Λιλί Μαρλέν" και φτάνει στο σημείο ο ίδιος ο Χίτλερ να επιθυμεί να τη γνωρίσει.